Hírek

2009.08.10. 11:40

Veszteségei miatt kivonulhat az Electro World - Minimális összeg a lengyel hálózatért

Lengyel lapértesülések szerint veszteségei miatt kivonulhat Lengyelországból is az Electro World. Az elektronikai termékeket árusító kiskereskedelmi hálózat május végén vált meg magyarországi áruházaitól.

MTI Eco

A Puls Biznesu gazdasági napilap hétfői beszámolója szerint a lengyel Mix Electronics venné meg az üzlethálózatot. Az Elctro World cáfolta az eladás hírét, a laphoz eljuttatott közlemény szerint az üzletek a DSG International csoport tulajdonában maradnak, mindamellett alaposan elemzik a lengyelországi piaci helyzetet.

A DSG International közép-kelet-európai tevékenysége veszteséges, ezért vált meg magyarországi érdekeltségétől is.

A csoportnak Lengyelországban nyolc áruháza van, elemzők szerint ha a jelenlegi tulajdonos eladná a hálózatot, minimális összeget kapna érte.

Magyarországon is jelképes összegért, 1 euróért adta el a DSG International az EW Electro Retail Ltd-nek az Electro World hálózatot.

Akkor az Európa második legnagyobb elektronikai kiskereskedelmi hálózatát üzemeltető DSG-nél azt közölték, hogy 16 csehországi, illetve 3 szlovákiai üzletüket megtartják, a nyolc lengyelországi üzlet helyzetét még tovább elemzik. Az Electro World vesztesége 9,9 millió fontsterling volt Közép-Európában a május elején zárult üzleti évben, egy ével korábban 2,8 millió.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!