Hírek

2009.08.14. 12:22

Villanyautóként térhet vissza a Trabant

A Herpa Miniaturmodelle német vállalat újszerű fejlesztéssel akarja újjáéleszteni a szocializmus egyik kultikus termékét, a Trabantot. Elkészítette a hajdani NDK-s járgány napelemekkel felszerelt villanyautó-változatát.

VGO

A Trabant névhasználati jogait 2007-ben megvásárló Herpa már „csak” befektetőket keres a villany-Trabihoz – tudósít a Helsingin Sanomat. A tervek szerint a kocsi 250 kilométert tud megtenni akkujai egyszeri feltöltésével, de részben a tetőn elhelyezett napelemek segítségével.

A villany-Trabi prototípusát a szeptemberi frankfurti autóvásáron tervezik bemutatni. A kocsiról egyelőre kevés műszaki adat látott napvilágot, de annyit tudni lehet, hogy ezer kilogrammnál könnyebb és négy személy tud egyszerre beülni. Hossza csak 3 és fél méter, s ebbe még egy csomagtartó is befér.

A hagyományos Trabant gyártása 1991-ben fejeződött be. Azóta többször is felröppent az ötlet a márka újraélesztéséről, de eddig egyik esetben sem jutottak el a tényleges gyártásig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!