Hírek

2009.10.28. 12:03

Elvesztette a frekvenciát a Sláger és a Danubius!

A mai ülésén az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. és az FM1 Konzorcium pályázata mellett tette le a voksát az ORTT

Világgazdaság Online

A mai ülésén az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. és az FM1 Konzorcium pályázata mellett tette le a voksát az ORTT. Ezzel a döntéssel megpecsételték a Sláger Rádió és a Danubius Rádió sorsát: a két adó november 18-án éjfélkor beszünteti adását.

A jelenleg a Sláger és a Danubius által használt, november 19-től felszabaduló hullámsávokat hét évre szerezheti meg a két nyertes; a koncessziók – igény esetén – újabb öt évre meghosszabbíthatók.

Korábban Majtényi László, az ORTT vezetője az Advenio Műsorszolgáltatási Zrt.-t alaki hiányosságok, egy másik pályázót pedig üzleti tervének megalapozatlansága miatt javasolta kizárni.

Majtényi László már a Világgazdaságnak adott interjújában sem volt elégedett az ORTT által kiírt pályázattal. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke az eddig született döntéseket rossznak és következetlennek tartja. A szakember lapunknak adott interjújában úgy vélte: minden erőfeszítése ellenére sem sikerült a politikát távol tartania a testület munkájától.

A pályázat egyébként sem volt mentes a botrányoktól, miután október elején kizárta a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt.-t az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

A médiahatóság közleménye szerint a társaság üzleti-pénzügyi tervezete a piaci körülményekre vonatkozóan helytelen, nem megalapozott feltételezésből indul ki. Mivel a Zene Rádió a jelenleg a Sláger Rádió, illetve a Danubius Rádió által használt hullámsávért is versenybe szállt, mindkét kiírásból kizárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!