Hírek

2009.10.19. 16:52

Ingyenes mobilinternet falusi legendakutatóknak

Értékes laptopot és egész éves ingyenes internetezést kaptak Törökbálinton a Pannon Legendák pályázat nyertesei. (x)

Cs. E.

A Veszprém megyei Noszlop és a Fejér megyei Vereb település általános iskolásai Laczkó Tóth Gergőtől, a cég megbízott vezérigazgató-helyettesétől vették át az ajándékokat, majd rögtönzött előadáson mutaták be azokat a valós vagy mesés történeteket, amelyeket lakóhelyük múltjából felkutattak.

A Pannon nem titkolta célja az, hogy kedvet csináljon a gyerekeknek a mobilinternet használatához, és könnyen kezelhető segédeszközt biztosítson a tanuláshoz, illetve a szórakozáshoz.

A nagyvállalat jelenleg a lakosság 99 százaléka számára biztosít szélessávú, e-mailezésre és böngészésre alkalmas mobil internetet.

A Pannon Legendák versengésben 69 község iskolái vettek részt;  az anyaggyűjtés egyik további haszna, hogy a múltat kutató gyerekek még jobban kötődnek településükhöz. A legsikeresebb történeteket Kamarás Iván színész segítségével fogják majd az iskolások kisfilmen életre kelteni.

Vagyis a mobil technika révén mindenki megismerheti majd a noszlopi nemesasszony történetét, aki megfulladt egy túrógombóctól, de aztán csodálatos módon feltámadt, valamikor a 18. száza végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!