Hírek

2009.10.16. 13:08

Magyarországon 100 ezren éheznek

Magyarországon a becslések szerint mintegy 100 ezer ember éhezik, az alultáplált emberek száma pedig több százezerre tehető - mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke pénteken Budapesten, a 29. Élelmezési Világnap központi rendezvényén Budapesten.

MTI Eco

A rendezvény keretében érkezett a Városligetbe a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által szervezett adománykonvoj, amely a magyar rászorulóknak visz élelmiszersegélyt.

A 17 teherautóból álló karavánra összesen mintegy 150 tonnányi élelmiszert raktak fel az adományozó cégek, több mint 50 millió forint értékben. Cseh Balázs szerint ebből mintegy 25 ezer rászoruló kaphat adománycsomagot. Magyarországon tavaly a Magyar Élelmiszerbank - 450 civil szervezeten keresztül - mintegy 300 ezer embernek nyújtott segítséget. Az adományok összértéke 600-650 millió forint volt. Az idén az adományokból mintegy 350 ezren részesülhetnek majd.

Az idei Élelmezési Világnap központi eseménysorozatának része volt az a szakmai konferencia, amelyen több neves előadó elemezte az élelmezésbiztonság aktuális kérdéseit.

A tanácskozáson Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy az éhezés felszámolására tett erőfeszítés a XXI. században minden jóérzésű és józanul gondolkodó ember alapvevő erkölcsi kötelezettsége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!