Hírek

2009.11.28. 09:37

Dávid Ibolya CD-je: manipulált hang - Szakértői vélemény

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok világosan igazolják, hogy Dávid Ibolya valótlanul minősítette „hírlapi kacsának” azon értesülést, amely szerint az MDF elnöke manipulált, vágott, részben törölt hangfelvétellel robbantotta ki az UD-ügyet. Az igazságügyi hangszakértői vélemény világosan fogalmaz: a titkosszolgálat által rögzített felvételen van egy olyan szakasz, „ahol a hang kimarad, majd újra folytatódik a szöveg valahol egy mondat közepén”.

Magyar Nemzet

Kedden írta meg a napilap, hogy Dávid Ibolya MDF-elnök egy olyan hangfelvétellel robbantotta ki az Almássy Kornél politikai lejáratását eredményező UD-ügyet, amelyet korábban manipuláltak: megvágták, és bizonyos részt töröltek belőle. A lap állítását az ügy kapcsán folyó nyomozás egyik dokumentumára, az igazságügyi hangszakértői véleményre hivatkozva fogalmaztuk meg.

„Nem tudni, hogy a felvételt milyen szakértők, milyen eljárással és mikor vizsgálták meg. Az állítólagos vizsgálatról senki nem adott hiteles tájékoztatást” – reagált Dávid Ibolya a hírre. Megkérdőjelezte azt is, hogy hitelesek-e információik: ezek hiányában ugyanis legfeljebb „hírlapi kacsának” tekinthető beszámoló.

Az igazságügyi hangszakértői vélemény világosan fogalmaz: a titkosszolgálat által rögzített felvételen van egy olyan szakasz, „ahol a hang kimarad, majd újra folytatódik a szöveg valahol egy mondat közepén”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!