Hírek

2009.11.11. 07:06

„Ez egy blöff, egy hazugság” - Orbán a büdzsétervezetről

A hároméves költségvetés ideális - ezt mondta Orbán Viktor, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedden este.

Független Hírügynökség

Orbán Viktor a műsorban arról beszélt, hogy a hároméves költségvetés az ideális, ahogyan az Angliában is van. Azt azonban nem közölte egyértelműen, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén ilyet tervez-e - számol be a Független Hírügynökség.

A pártelnök ugyanis azt mondta, hogy előrelátható, tervezhető, kiszámítható költségvetés lesz, az másodlagos, hogy hány éves. Azt is leszögezte ugyanakkor, hogy egy többéves költségvetés esetén is minden évben törvényben meg kell határozni, hogy az adott esztendőre rendelkezésre álló pénzt mire költi az ország. Szerinte a válság idején is közép- hosszú távú tervezés kell.

A jelenlegi költségvetés tervezetével kapcsolatban Orbán Viktor megismételte, hogy nincs benne semmi, ami a jövőt szolgálná. Szerinte az egy blöff, egy hazugság: 2010 végén például 3,8 százalékos hiánnyal számol, holott az ő számításaik szerint a költségvetési hiány 7,3-7,5 százalék körül lesz majd.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!