Hírek

2010.01.11. 11:53

Bajnai nagyon meglepődne, ha elmeszelnék a vagyonadót

A miniszterelnök a Magyar Televízióban hangot adott annak a meggyőződésének, hogy az Alkotmánybíróság nem dobja vissza a vagyonadónak nevezett jogszabály.

MTV - Világgazdaság Online

"Nagyon meglepődnék, ha az Alkotmánybíróság ezt visszadobná. A vagyonadónak van gazdasági, politikai és jogi tartalma. Jogi értelemben a kormány nem csinált mást, mint a korábbi. A luxusadót megszüntető alkotmánybírósági határozatban szereplő ajánlást szinte szolgai módon alkalmazva pontosan úgy vezettük be a vagyonadót, ahogy az Alkotmánybíróság, ez a mostani Alkotmánybíróság javasolta, hogy, hogy lehet egy ilyet megcsinálni Magyarországon - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Magyar Televízió Szólás Szabadsága című műsorának adott interjújában.

A miniszterelnök kijelentette: ha az Alkotmánybíróság mégis megsemmisítené a jogszabályt, úgy egy 50 milliárdos lyuk támadna a költségvetésben, melynek betömésére kénytelenek lennének máshonnan forrásokat elvonni.

"Tartanunk kell a költségvetési hiányt, mert mindannyian megszenvedjük, hogyha nem tartjuk ezt a hiányt. Az 50 milliárd ez nagyon hiányzik ebből az idei költségvetésből" - jelentette ki Bajnai Gordon, hozzátéve, nagyon nem szeretné az oktatásból, vagy az egészségügyből elvonni ezt a pénzt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!