Hírek

2010.02.08. 12:44

Berlusconi Olaszországban tartaná a Fiatot

A Warsaw Business Journal jelentése szerint Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök igyekszik mindent megtenni azért, hogy megakadályozza a Szicíliában található Fiat-üzem leállítását.

Warsaw Business Journal

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fiat bejelentette, hogy a szicíliai Termini Interese gyárban a jövőben nem szerel össze több autót.

A döntést az olasz cég azzal indokolta, hogy aránytalanul magas költséget jelent az alkatrészek leszállítása a szigetre. Korábban a Fiat azt közölte, hogy az üzem tovább működhet, más funkcióval. Február ötödikén viszont közölték, hogy bezárják a gyárat, az ott dolgozó 1 658 alkalmazott felének korai nyugdíjazást ajánlanak. Február harmadikán országos figyelmeztető sztrájkot tartottak a cég dolgozói, hogy így tiltazzanak a gyár bezárása ellen.

Az autógyár most azt tervezi, hogy a gyártókapacitást Lengyelországba telepíti át, ám az olasz kormány nem hajlandó ehhez hozzájárulni. A Warsaw Business Journal úgy tudja, hogy ennek érdekében Róma 270 millió eurónyi állami támogatást fizettetne vissza a vállalattal. A konszern viszont közölte, hogy 2004 óta nem részesült szubvencióban és hozzátette, hogy a továbbiakban sem tart igényt autócsere-programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!