Hírek

2010.05.20. 12:07

Diszkriminálta a nőket a Novartis - Hatalmas kártérítés

Egy New York-i körzeti bíróság ítélete szerint a svájci Novartis gyógyszergyárnak 250 millió dolláros kártérítést kell fizetnie jelenlegi és régebbi női alkalmazottainak diszkrimináció miatt.

Die Presse - Világgazdaság Online

A munkatársnők azzal vádolták meg a konszernt, hogy rendszeresen hátrányos megkülönböztetésben volt részük. A panaszt a Novartis 12 egykori női alkalmazottja nyújtotta be. A beadványuk szerint a Novartis mellőzte őket az előléptetéseknél, az azonos munkáért nem fizetett azonos bért, és terhesség idején is hátrányos megkülönböztetésben részesültek – jelenti a Die Presse.

Egy kilenc tagú esküdtszék Manhattanben igazat adott a felpereseknek. A döntés üzenet Novartisnak és valamennyi más, az Egyesült Államokban működő vállalatnak - hangoztatta David Sanford, a panaszos nők egyik ügyvédje. A Novartis nem ért egyet a döntéssel, ezért fellebbezést nyújt be az ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!