Hírek

2010.10.08. 17:29

Megvan a hetedik áldozat - a cég mossa kezeit

Az iszapömlés-katasztófát okozó MAL Zrt. vezetői szerint a cég minden szabályt betartott, és minden az előírásoknak megfelelően történt.

MTI

 Bakonyi Zoltán, a MAL Zrt. vezérigazgatója pénteken Kolontáron az újságírók előtt hangsúlyozta: a legutolsó vegymérések is normális értékeket mutattak, a tározóban pedig a megengedettnél jóval kevesebb iszap volt.

Bakonyi Zoltán azt követően nyilatkozott, hogy végighallgatta Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek tett jelentését.

A vezérigazgató Kolontáron újságírók előtt hangsúlyozta: a vegymérések az utolsó pillanatig normális értékeket mutattak, a fizikai ellenőrzéseken sem találtak eltérést. Hozzátette: az iszapréteg sokkal kevesebb volt a tározóban a megengedettnél.

Megvan a hetedik halálos áldozat

Újabb holttestet találtak a vörösiszap elöntötte Devecser közelében péntek délután, ezzel hétre emelkedett a halálos áldozatok száma - közölte Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő. Pénteken találták meg a katasztrófa hatodik áldozatát is, aki a MAL Zrt. munkatársa volt. Holtteste a devecseri futballpálya közelében került elő.



Betűre pontosan betartottunk minden szabályt - fogalmazott. Arra a kérdésre, miszerint a cég dolgozói hetekkel korábban szivárgást észleltek, úgy reagált: "a csorgó vizek azért vannak, hogy összegyűjtsék".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!