Hírek

2010.11.02. 13:40

Románia piacvezető biztosítója is beszáll a kgfb-versenybe

Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban egy új biztosító, a romániai Astra is kínálja majd szolgáltatásait. A társaság, amely az első számú szereplő volt a román piacon 2010 első félévében, fióktelepként jelenik meg a magyar piacon, és az első évben 50 ezer ügyfelet kíván toborozni.

BAMA

Az Astra biztosító indulásakor azokban az üzletágakban nyújt majd szolgáltatást, amelyek terén az anyavállalata jelentős piaci részesedéssel bír Romániában, ezek főleg vagyonbiztosítások, casco és gépjármű-felelősségbiztosítások. A magyarországi terjeszkedést fióktelep formában kezdi meg a cég, ehhez már megszerezte a PSZÁF és a cégbíróság engedélyét is. Az értékesítést főleg elektronikus formában képzelik el, a kötvényesítés is így történik, Romániában a cég 99,9 stzázalékban elektronikus úton kötvényesít.

Azért a kgfb-vel indulunk, mert ezt a terméket tömegesen lehet értékesíteni - mondta lapunk kérdésére válaszolva Török Béla, az Astra itteni vezetője. A kgfb-üzeltágról egyébként a hazai piaci szereplők úgy tartják, éppen csak nullszaldósan lehet működtetni, az Astra azonban a jelek szerint ettől nem riad vissza, piacot szeretne szerezni. A társaság jövőre már cascót és lakásbiztostást is értékesíteni szeretne a magyar piacon, és 2011 végére 50 ezer, 2012 végére pedig 200 ezer ügyfél megszerzésével számol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!