Hírek

2010.11.03. 14:35

Vodafone Junior Prima díjat nyert Csordás Péter

A Junior Prima Díjat évente tíz, 30 év alatti fiatalnak ítélik oda, akik kiemelkedők az oktatás vagy a köznevelés területén – idén többek között Csordás Pétert, a kecskeméti Mátyás Király Általános Iskola matematikatanárát jutalmazták.

x

A Vodafone Magyarország és a Prima Primissima Alapítvány immár negyedik alkalommal jutalmazta az oktatás iránt elkötelezett fiatalokat. A Junior Prima Díjat évente tíz, 30 év alatti fiatalnak ítélik oda, akik kiemelkedők az oktatás vagy a köznevelés területén – idén megyénkben Csordás Pétert, a kecskeméti Mátyás Király Általános Iskola matematikatanárát jutalmazták.

– Minden iskolarendszer szilárd alapja a felkészült pedagógus, munkájukra a nemzet jövője épül. A tanítók, tanárok kulcsszerepet játszanak a gondjaikra bízott gyermekek életében, a nemzeti kultúra megőrzésében és továbbadásában, a gazdaság fejlődésében – emelte ki a díjat átadó Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.

– Magyarország méltán híres szellemi tőkéjéről, tudósairól, akiket az évszázadok során az egyetemes tudománynak adott. A tehetség felismeréséhez és gondozásához elengedhetetlen egy olyan tanár, aki mind emberileg, mind szakmailag segíti diákjait. A Vodafone idén újabb tíz fiatalnak ítélte oda a Junior Prima díjat, amely révén az oktatási, nevelési munka rangjához, erkölcsi és anyagi megbecsüléséhez szeretnénk hozzájárulni – tette hozzá Lakatos Péter, a Vodafone Magyarország stratégia, márka és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

A magyar oktatás és köznevelés kategória jelöltjeit szakmai szervezetek, egyetemi rektorok, illetve a kategória eddigi Junior Prima és Prima Primissima-díjazottjai javasolták. Megyénkből Csordás Pétert, a kecskeméti Mátyás Király Általános Iskola matematikatanárát, aki 2009 óta a Katona József Gimnáziumban informatikát is tanít. 2008 óta a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által szervezett Zrínyi Ilona Országos matematikaverseny 5. osztályos feladatsorainak összeállítója. Több éve tagja a Bólyai János Matematikai Társulatnak.


 

x -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!