Hírek

2011.12.26. 19:14

A nyugdíjból is lesz visszaút a rendőrséghez

Biztosítani fogja a Belügyminisztérium (BM) a szolgálati nyugdíjból visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését a rendőrség szervezeti keretei között - közölte a tárca parlamenti államtitkára hétfőn.

MTI

Kontrát Károly arra reagált közleményében, hogy a Népszabadság arról írt: a vonatkozó belügyminiszteri rendelet még nem készült el, annak hiányában pedig az Országos Rendőr-főkapitányságon "senki sem mert találgatásokba bocsátkozni" arról, hogy januártól milyen munkával várja a rendőrség a korábban szolgálati nyugdíjba vonult egykori kollégáit.
   


A belügyi államtitkár szerint a lap az írásával alaptalan riadalmat kelt, ugyanis a BM biztosítani fogja a visszatérő rendvédelmi dolgozók elhelyezését. Januárban erre a célra létrejön a szenior állomány, amely "könnyített, de hasznos tevékenységet" biztosít a rendőrségnél ismét szolgálatot vállaló rendőröknek - írta Kontrát Károly, hangsúlyozva: "minden olyan volt kollégának lesz helye és feladata, aki újra a magyar családok, az emberek biztonságát akarja szolgálni".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!