Hírek

2011.12.02. 20:52

Az olaszokkal egy csoportban a címvédő spanyolok

Az oroszok könnyű ellenfeleket kaptak. Anglia-Franciaország meccs már a csoportkörben jön.

MTI

A címvédő és világbajnok spanyol válogatott Olaszország, Horvátország és Írország együttesével került azonos négyesbe a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság pénteken, Kijevben tartott csoportsorsolásán.

A legnehezebb kvartettnek tűnő B csoportban a vb-ezüstérmes hollandok mellett az Eb-második németek, továbbá a dánok és a portugálok kaptak helyet. Ebben a négyesben csak a portugálok nem nyertek még Eb-t, ők 2004-ben ezüstéremig jutottak. A németek háromszor (1972, 1980, 1996), míg a hollandok (1988) és a dánok (1992) egyszer-egyszer hódították el a trófeát.
   
A házigazdák közül a lengyelek nem panaszkodhatnak a sorsolásra, ugyanis a csehekkel, a görögökkel és az oroszokkal kerültek azonos csoportba. A nyitómeccset a 2004-ben aranyérmes görögökkel vívják június 8-án, Varsóban.


   
Az ukránok négyesében sor kerül egy presztízsrangadóra, ugyanis az angolok és a franciák is a D csoportban kaptak helyet, akárcsak a svédek. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. A finálét július elsején, Kijevben rendezik.

Az Eb csoportbeosztása:

A csoport: Lengyelország, Csehország, Görögország, Oroszország
B csoport: Hollandia, Dánia, Portugália, Németország
C csoport: Spanyolország, Írország, Horvátország, Olaszország
D csoport: Ukrajna, Franciaország, Svédország, Anglia

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!