Hírek

2011.12.28. 19:34

Baljós árnyak a magyar IMF-megállapodás körül

Az IMF-illetékes mostani jelzése szerint a szervezet egyelőre nem döntött arról, hogy folytatódik-e és ha igen, akkor mikor a hivatalos gazdaságpolitikai egyeztetés sorozat egy IMF-hitelprogramról.

MTI

A Portfolio.hu értesülésére hivatkozva az Index azt írja, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi delegációvezetője a Reutersnak válaszolva azt közölte, hogy ha a magyar kormány valóban érdekelt a hitelprogram előkészítéséről szóló tárgyalások folytatásában, akkor ezt az akaratát megfelelő módon demonstrálnia is kell a kulcsfontosságú gazdaságpolitikai területeken.

Ezzel Christoph Rosenberg például a jegybanktörvénnyel, illetve a pénzügyi stabilitásról szóló törvénnyel kapcsolatos szoros egyeztetésekre utalt az elemzés szerint.

 

Az IMF-illetékes mostani jelzése szerint a szervezet egyelőre nem döntött arról, hogy folytatódik-e és ha igen, akkor mikor a hivatalos gazdaságpolitikai egyeztetés sorozat egy IMF-hitelprogramról. MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!