Hírek

2011.12.06. 14:19

Egyre népszerűbb a netes adventi vásárlás

Átlagosan 14 ezer forintért vásárolnak a magyarok karácsonykor a világhálón, a novemberi-decemberi időszakban költenek a legtöbbet online.

MTI

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK) közleménye a GKIeNET karácsonyi netes költésekre vonatkozó felmérésére hivatkozva azt közölte, hogy ebben az időszakban főként könyvet, játékot és ruhát vásárolnak az emberek a 3000 hazai webáruház valamelyikében. Összességében egyre többet költünk a neten, 2011-ben becslések szerint 155 milliárd forint értékben vásároltunk így.

Tavaly mintegy 1,2 millióan döntöttek úgy, hogy a hagyományos kereskedelem mellett az online térben is vásárolnak. A GKIeNET adatai alapján tavaly november és december között egymillióan rendeltek a fa alá valamit webáruházból.Az éves átlagos netes költés - 20.000 forint - jelentős része, 22 százaléka is erre az időszakra esik. Ilyenkor leginkább ruhaneműk, játékok és könyvek kerülnek a virtuális kosárba. A kutatóintézet becslése szerint az idén tovább növekszik a netes vásárlók száma és a mostani karácsonyi időszakban a korábbi évekhez képest is növekedni fog a webshopok ünnepi forgalma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!