Hírek

2011.12.03. 22:22

Ezrek tüntettek Matolcsy leváltásáért

Újabb tüntetést szervezett szombaton a fővárosban az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport a kormány politikája ellen.

MTI/origo

A tüntetés szervezői egyebek mellett követelik Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azonnali felmentését, egy hiteles pénzügyi és gazdasági szakemberekből álló állandó válságtanács felállítását, valamint azt, hogy folyamatos tájékoztassák a nyilvánosságot a Nemzetközi Valutalappal folytatott tárgyalások részleteiről és eredményéről.

A Matekból egyes címmel tartott demonstrációt a Széchenyi rakpart Képviselői irodaház előtti részére szervezték; a néhány ezres tömeg teljes egészében megtöltötte az említett útszakaszt.

"Orbán Viktor Magyarország legkártékonyabb politológiai jelensége" - jelentette ki Hajós András énekes a demonstráción, amelyet az Egymillióan a Sajtószabadságért Facebook-csoport szervezett, "Matekból egyes" címmel. A tömegből Hoffmann Rózsa és Orbán Viktor nevének puszta említése is füttyöt váltott ki. "Gyuri már csomagol" - üzenték a tüntetőknek egy molinón az LMP politikusai a Képviselői Irodaház ablakából.

MTI/origo -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!