Hírek

2011.12.27. 09:53

Hiteltörlesztéshez stafírungoz az állam

Az 51 milliárdos rövidlejáratú hiteleik törlesztéséhez 7 milliárd forint támogatást kaptak az önkormányzatok.

MTI

Azok az önkormányzatok kaptak támogatást, amelyek a háromnegyed éves mérlegjelentésükben 20 millió és 2 milliárd forint közti rövidlejáratú hitelt mutattak ki.
   
A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, amelyet a Magyar Államkincstár - egy összegben - legkésőbb december 30-ig folyósít. Az önkormányzatok a támogatást elsődlegesen likvidhitel, folyószámla-hitelkeret, és munkabérhitel tartozásuk törlesztésére
fordíthatják.
   


A támogatás összegét - önkormányzatokra lebontva - a rendelet melléklete tartalmazza. A tipikus támogatás egymillió, illetve tízmillió forintos nagyságrendű. Ennél nagyobb összegű támogatást kapott például Baja, amely az 1,8 milliárdos hitele után 259 milliós támogatáshoz jutott. Ajka 1,1 milliárdos hitele után 156 millió, míg Mátészalka 1,2 milliárdos hiteléhez 163 millió, Orosháza 1 milliárdos hiteléhez 142 millió, Veresegyház pedig 1,7 milliárdos hiteléhez 235 millió forintos támogatást kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!