Hírek

2011.12.06. 10:20

Hőmegvonás helyett fizetnek az önkormányzatok

Egyetlen intézményben sem korlátozza a hőszolgáltatást a Dalkia Energia Zrt., mivel a cég megegyezett a fenntartókkal a tartozások rendezéséről, azok átütemezéséről.

MTI

A Dalkia Energia Zrt. az elmúlt héten 13 intézménynél helyezte kilátásba, hogy december elsejei hatállyal korlátozza, vagy felfüggeszti a hőszolgáltatást a lejárt és ki nem fizetett számlák miatt. Az intézkedés Nagyatád városi, valamint Barcs, Mátészalka, Csenger, Nagykáta és Vác megyei fenntartású, elsősorban oktatási és nevelési intézményeit, kollégiumait érintette volna. A cég korábbi közlése szerint ezen települések összesen nyolc intézménye öt hónapja nem fizeti tartozásait, de van olyan is, ahol a legrégebbi ki nem fizetett számla több mint egy éve lejárt, és a tartozás összességében eléri a 65 millió forintot.


   
Az energiaszolgáltató cég keddi közleményében tudatta: a közelmúltban több mint 25 település intézményeivel egyeztetéseket folytattak a tartozások átütemezéséről, illetve a befizetésükről, és az "ultimátum" lejárta előtt szinte minden érintett fenntartó szervezettől "megnyugtató ígéretet kaptak" a hátralék rendezésének üteméről. Így a szolgáltatást megszakítás nélkül biztosították.

Októberben 18, Pest megyei fenntartású iskolában maradtak hidegek a radiátorok napokra, mert a Tigáz a megyeháza körülbelül 100 milliós adóssága miatt elzárta a csapokat. A szolgáltatást csak azután indították újra, hogy a kormány garanciát vállalt az októberi, novemberi és decemberi számlák kiegyenlítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!