Hírek

2011.12.22. 10:45

Húszmilliárdos többlettámogatást kapnak az önkormányzatok

Húszmilliárd forintos többlettámogatást kapnak még idén az önkormányzatok - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI

Tállai András a kormány döntését ismertetve elmondta: a 20,4 milliárd forint többletpénzt a költségvetés önkormányzati fejezetén belüli maradványokból fizetik ki. Fejlesztések támogatására 8,5 milliárd forintot biztosít a kabinet, rövid lejáratú hitelek törlesztésének támogatására pedig hétmilliárdot.

További négymilliárd forintot osztanak szét több mint ezer olyan önkormányzat között, amelynek települése társadalmi, gazdasági, infrastrukturális szempontból elmaradottabb, a munkanélküliek száma az országos átlagot meghaladó - részletezte.

A maradék pénzt, 858 millió forintot szociális alapú tűzifavásárlásra használhatja fel 456 önkormányzat - tájékoztatott az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!