Hírek

2011.12.19. 17:12

Jobbik: az igazi harc csak most kezdődik a településekért

A Jobbik szerint az igazi harc a kistelepülések fennmaradásáért és a települések vagyonának megtartásáért csak ezután, az önkormányzati törvény várható hétfői elfogadását követően kezdődik - hangzott el az önkormányzati törvény elfogadása ellen szervezett hétfői budapesti demonstráción.

MTI

Hegedűs Lórántné az ellenzéki párt országgyűlési képviselője leszögezte: a nemzeti vagyonról szóló törvény és a köznevelési törvény alapján "egyetlen vagyontárgy sincs biztonságban a településeken", mert a megyékhez hasonló forgatókönyv szerint fogják ezeket is elkobozni. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: minden egyes vagyontárgyért - kisiskolákért, rendelőkért, földvagyonért - meg fognak küzdeni és a következő egy év az önkormányzati törvény lépcsőzetes bevezetése mellett a Jobbik harcáról is fog szólni.
   
Sneider Tamás is arról beszélt, hogy nem csak a kistelepülések önkormányzatainak megszűnése, hanem az oktatási és egészségügyi intézmények elvétele is sújtja a falvakat az új törvényben, ráadásul semmilyen kormányzati garancia nincs arra, hogy előbb nem államosítják, majd ezután nem privatizálják a települések intézményeit és vagyonát.


   
A Kossuth téren tartott demonstráción néhány tucat érdeklődő vett részt és visszaérkezett Budapestre a "vidék koporsója" is, amelyet egy hónappal ezelőtt indított útjára a Jobbik és amely mind a 19 megyében járt ez idő alatt. A demonstráción felolvasták annak a 2365 településnek a nevét, amelyek az önkormányzati törvény elfogadása esetén veszélybe kerülnek.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!