Hírek

2011.12.11. 18:10

Negyven család maradt fűtés nélkül Miskolcon

Harmadik napja nincs fűtés és meleg víz Miskolcon a Katowice utca egyik épületének három lépcsőházában, a gázt szolgáltató Tigáz Zrt. egy tűz miatt ugyanis elzárta a gázcsapot, negyven család maradt szolgáltatás nélkül, miközben a hőmérséklet vasárnap sem emelkedett öt fok fölé.

MTI/Boon.hu

Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. szóvivője vasárnap azt mondta: a tűzoltóság kérésére zárták el a szolgáltatást, és addig nem kapcsolhatják vissza a gázt, amíg nem győződnek meg a rendszer biztonságáról.
   
A már elvégzett nyomáspróba azt jelezte: valahol "szökik" a gáz, s miután a Tigáz szerelői eddig nem tudtak bejutni minden lakásba - mert a lakók nem voltak otthon - , eddig nem tudták kizárni a hibás szakaszt - tette hozzá, megemlítve: nehezíti a helyzetet, hogy nincs közös képviselője a háznak, aki értesítené mindazon lakókat, akik a decemberi hideg miatt érthetően máshol, rokonoknál, ismerősöknél töltötték, töltik a hétvégét.
   


Száraz Gábor közölte: cél az, hogy valamennyi lakásba bejussanak a Tigáz szerelői, akik a gázóra előtti részt ellenőrzik majd. A gázóra utáni szakasz vizsgálatát már gázszerelővel kell elvégeztetniük a lakóknak, illetve a lakásszövetkezetnek, és ha minden rendben, akkor visszaállítják a szolgáltatást. 

A Boon.hu értesülése szerint a három lépcsőházas épületben több kisgyermekes család is él, sokan olajradiátorral fűtenek, de még így sincs 16 foknál magasabb hőmérséklet az otthonokban.
A hírportál tudósítása szerint a katasztrófavédelem szakemberei végigjárták a lépcsőházakat, felajánlották, hogy akik fáznak, átmehetnek a szomszédos iskolába.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!