Hírek

2011.12.11. 18:19

Orosz választások: tovább forrnak az indulatok

Dmitrij Medvegyev vasárnap bejelentette, hogy utasította a kormányt a parlamenti választásokon történt "állítólagos csalások" kivizsgálására.

MTI

Medvegyev vasárnap megtörte kétnapos hallgatását és a Facebook közösségi honlapon elhelyezett kommentárjában azt írta, hogy nem ért egyet mindazzal, ami elhangzott a szombati oroszországi tüntetéseken, amelyeken ellenzékiek és párton kívüliek egyaránt a december 4-i törvényhozási választásokon történt csalások miatt tiltakoztak és követelték Vlagyimir Putyin kormányfő távozását. Mindazonáltal Medvegyev megjegyezte, hogy utasította a kormányt az állítólagos visszaélések kivizsgálására.A hétvégén Moszkvában, Szentpéterváron és több más orosz nagyvárosban tiltakozó megmozdulások voltak az ellenzéki pártok és civil mozgalmak szervezésében. A szombati moszkvai tüntetésen több tízezer ember a választások érvénytelenítését, tisztességes választásokat, a Központi Választási Bizottság elnökének eltávolítását követelte. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel, de nem avatkozott be a megmozdulásba, amely békésen, az engedélyezett keretek között zajlott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!