Hírek

2011.12.29. 17:08

Pálffy birtokháborítónak látta a szocialistákat

A KDNP szerint az MTVA épületénél éhségsztrájkolók támogatása nem más, mint szánalmas politikai zavarkeltés és törvénytelen ellenzéki nyomásgyakorlás a közmédiára.

MTI

A KDNP szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) épületénél éhségsztrájkolók ellenzéki támogatása nem más, mint szánalmas politikai zavarkeltés és törvénytelen nyomásgyakorlás a közmédiára.

A kormánypárt közleményében tudatta csütörtökön, hogy a helyszínen tájékozódott a Kunigunda utcai MTVA-székház körül kialakult helyzetről Pálffy István, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának alelnöke.
   


A kereszténydemokrata képviselő szerint az ellenzéki pártok képviselőinek reggeli kordonbontása kimeríti a birtokháborítás fogalmát és nem áll messze a garázda viselkedéstől - olvasható a közleményben, amely szerint a KDNP-frakció szóvivője azt mondta: "a szocialisták 20 évvel lemaradtak a tisztességes közmédia követeléséről, miután elődpártjuk hozta létre a diktatórikus pártállami sajtót". Ezért az MTVA épületénél éhségsztrájkolók támogatása nem más, mint szánalmas politikai zavarkeltés és törvénytelen ellenzéki nyomásgyakorlás a közmédiára -.    

A KDNP felszólítja a székház és a terület tulajdonosát: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jogos birtokos MTVA háborítatlanul el tudja látni kiemelten fontos közfeladatát, az állampolgárok tájékoztatását.


Ombudsmani eljárást sürget az MSZP az MTV előtti éhségsztrájk kezelése ügyében

Mesterházy Attila levélben kéri Szabó Mátét, az állampolgári jogok országgyűlési biztosát: fontolja meg annak vizsgálatát, hogy történt-e olyan munkáltatói vagy hatósági intézkedés, amely sértette a Magyar Televízió épülete előtt éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetők alapvető jogait. A szocialista párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az ombudsmannak a még hatályos törvények alapján lehetősége van egy ilyen eljárás elindítására, ezért bízik benne, hogy Szabó Máté azt hivatalból meg is teszi, és választ ad a felmerült kérdésekre.
   
Az MSZP vezetője emellett szólt arról is, hogy a jövő év elején egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, annak kiderítésére, hogy - mint mondta - "mi vezetett ehhez az áldatlan állapothoz, ami a Magyar Televízió környékén történik (...), kik a felelősök (...)", illetve mennyire kiegyensúlyozott a Magyar Televízió adása. Mesterházy Attila szerint a testület azt is vizsgálhatná, "milyen politikai megrendeléseket kell, hogy teljesítenek azok az újságírók, akik adott esetben egzisztenciális félelemben kell, hogy éljenek".

Az ellenzéki politikus szerint egy ilyen bizottság létrehozása a Fidesznek is érdeke, hiszen - folytatta -, "ha a helyzetet lehet tisztázni, akkor mindenki megnyugodhat, hogy nincsenek politikai utasítások, ez mind rémhír".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!