Hírek

2013.01.29. 13:47

A postások olvassák le februártól a Tigáz mérőóráit

A fogyasztók szempontjából csak a gázmérőt leolvasó személye jelent változást.

MTI

- A posta munkatársai végzik a gázmérők leolvasását a Tiszántúli Gázszolgáltató (Tigáz) Zrt. szolgáltatási területén február 1-jétől a Tigáz Csoport és a Magyar Posta együttműködési megállapodása alapján - jelentették be kedden Budapesten.

A Magyar Posta Zrt. kettő plusz egy évre nyerte el a megbízást a Tigáz teljes szolgáltatási területén - mondta Molnár Róbert, a posta üzletágvezetője a sajtótájékoztatón.

A Tigáz 2007 óta alvállalkozóval végezteti a leolvasást, a kiírt pályázatra most a Magyar Posta adta a legjobb ajánlatot - közölte Holyevácz Csaba, a Tigáz ügyfélkapcsolati igazgatója. Hozzátette: a leolvasás rendje is megváltozik, a pontosabb elszámolás érdekében a kötelező egyszeri helyett évente háromszor rögzítik majd az adatokat a lakossági fogyasztóknál.   

A szolgáltatás díja az előre tervezett költségkereten belül maradt, a számok nem publikusak, és az évi háromszori leolvasás miatt nem is összehasonlíthatóak a korábbiakkal - fogalmazott az ügyfélkapcsolati igazgató.

A részletekről szólva Holyevácz Csaba elmondta: összesen 1,1 millió gázmérőről van szó.
A fogyasztók szempontjából csak a gázmérőt leolvasó személye jelent változást. Az éves és a számlázás alapjául szolgáló leolvasások ütemezésén a Tigáz nem változtat. A leolvasásnál a postai munkatársak nemcsak a mérőállást rögzítik, hanem dokumentálják a fogyasztási helyet is, digitális fényképet készítenek a gázmérőről.

Azoknak a fogyasztóknak, akik a havi diktálást választják, az eddigi gyakorlatnak megfelelően havonta kell elküldeniük a pontos mérőállást.
A Magyar Posta számára fontos stratégiai cél a szolgáltatási körök bővítése és a kapacitások kihasználása - emelte ki Molnár Róbert.

A Tigáz szolgáltatási területen a leolvasást összesen 230-240 munkatárs fogja végezni, ők eddig kézbesítőként dolgoztak. A postai küldemények száma csökken, de így munkát tudnak biztosítani az alkalmazottaknak - mondta el az üzletágvezető.
Januártól a postai dolgozók olvassák le az Elmű-Émász csoporthoz tartozó villanyórákat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!