Hírek

2013.01.25. 16:42

Budapesti járatot is törtöltek a német repülőtéri sztrájkok miatt

Pénteken is folytatódott a magánbiztonsági szolgálatok dolgozóinak sztrájkja a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren. A munkabeszüntetés miatt Lufthansa német légitársaság reggelig egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte.

BAMA

A munkabeszüntetés Düsseldorfban péntek este 22 óráig, a köln-bonni repülőtéren 20 óráig tart. A düsseldorfi repülőtéren 530-ból 147 járatot töröltek a munkabeszüntetések miatt, A köln-bonni repülőtéren pedig a tervezett 170 járat harmada maradt ki.

A munkabeszüntetés oka, hogy megrekedtek a bértárgyalások a munkaadók és a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó munkavállalókat képviselő Verdi szakszervezeti szövetség között. A Verdi szerint mintegy 30 százalékos béremelésre van szüksége az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban dolgozó összes, mintegy 34 ezer biztonsági őrnek és szakembernek. A munkaadók szerint a bérkövetelés túlzott, a munkabeszüntetés pedig aránytalanul nagy fennakadást okoz.

LiveInfo

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!