Hírek

2013.01.08. 17:38

Elutasította Janics országváltását a nemzetközi szövetség

Elutasította Douchev-Janics Natasa, Csipes Tamara és Paksy Tímea országváltásra benyújtott kérelmét a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség.

MTI

„Informálisan már korábban tájékoztatták a döntésről a magyar szövetséget, amely tudomásul veszi azt” - reagált kedden az MTI-nek a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) december végi hírleveléből kiderült határozatokra Ábrahám Attila, a magyar szövetség főtitkára.
A sportvezető hozzátette, a határozatok véglegesnek tekinthetőek, de azt nem tudja, hogy esetleg valaki akar-e „trükközni”. 

Douchev-Janics Natasa szerb, Csipes Tamara ausztrál, Paksy Tímea pedig osztrák színekben szerette volna folytatni pályafutását.
Az ICF ugyanakkor jóváhagyta többek között Benedek Dalma Szerbiába való távozását, illetve hogy Sarudi Alíz a jövőben ciprusiként versenyezzen. A szlovák Marcel Potocny és a német Bastian Prekel pedig megkapta az engedélyt, hogy magyar színekben induljon a nemzetközi viadalokon.

A nemzetközi szövetség szabályzata szerint egy versenyző csak akkor szerepelhet egy másik ország színeiben kétéves kihagyás nélkül, ha - jelen esetben - a magyar szövetség ehhez hozzájárul. A házastárs esetében nincs ilyen megkötés, így például Benedek országváltásához nem volt szükséges a magyar szövetség hozzájárulására, mivel férje szerb. Az MKKSZ októberben úgy döntött, 150 ezer eurót kér a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics versenyzői engedélyének kiadásához, aki az olimpia jelezte, hogy a jövőben ismét szerb színekben szeretne indulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!