Hírek

2013.01.10. 13:12

Megbénult Jeruzsálem a havazás miatt

Az utóbbi 20 év legnagyobb hóvihara zúdult Jeruzsálemre, csütörtökre virradó éjszaka.

LiveInfo

Az ott rendkívül szokatlan fagypont körüli hőmérséklet és vastag hótakaró miatt a város közlekedése megbénult, leállt a tömegközlekedés és az iskolák is zárva maradtak.

A helyiek szerint utoljára 1992-ben volt hasonlóan zord tél Izraelben. A fagypont körüli hőmérséklet miatt Jeruzsálem vastag hótakaróba burkolózott. A közlekedés megbénul és az óvodák, iskolák is zárva maradtak. A katasztrófavédelem munkatársai arra kérték a lakosokat, hogy aki teheti, maradjon otthon.

Jeruzsálem belvárosát 10-15 centiméter vastag hótakaró borítja. Jeruzsálemet Tel-Avivval összekötő autópályát lezárták, a két város körzetében több mint 20 ezer háztartás maradt áram nélkül.
Gázában a rendkívül erős szél okoz problémákat. A felkorbácsolt tengerben több halászhajó is odaveszett, egy palesztin férfi pedig áramütést szenvedett egy leszakad magasfeszültségű vezeték miatt. A viharos szél több helyen megrongálta az elektromos vezetékeket, sok helyen 14 órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!