Hírek

2013.01.17. 16:30

Nagyot dobott Áder népszerűségén az újévi beszéd

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Áder János köztársasági elnök újévi beszédével jelentősen növelni tudta a tevékenységével elégedettek arányát.

BAMA

A felmérés készítői szerint Áder János 2012. május 10-i beiktatását követően a "klasszikus államfői szerepfelfogást" gyakorolja, ami növekvő ismertséget és folyamatosan javuló megítélést hozott számára.

A kutatás eredményeként emlékeztetnek: novemberben és decemberben a megkérdezettek 47-48 százaléka volt elégedett az államfő munkájával, míg az újévi köszöntőt követően ez az arány 65 százalékra ugrott, 24-25 százalékos elutasítottsága pedig 10 százalékra csökkent. A Nézőpont Intézet január 7-10. között 1000 állampolgár telefonos megkérdezésével végezte felmérését.

A köztársasági elnök újévi köszöntőjében mindenkit arra biztatott, hogy sohase adja fel álmait, a siket és nagyothalló nézőknek Weisz Fanni fordította jelnyelvre az államfő szavait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!