Hírek

2013.01.23. 10:38

Országszerte több helyen is 20 centiméter körüli a hótakaró

A legtöbb friss hó Nógrád és Heves megyében, valamint Pest megye keleti részén esett, néhol hat centiméternyi hó hullott. Télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők.

MTI

Országszerte több helyen is 20 centiméternél is vastagabb a hótakaró. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda reggel az MTI-nek küldött tájékoztatásában azt írta, jelenleg a Dunántúl északi területein és a ország középső részén havazik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggeli mérései szerint Kékestetőn 36, Bánkúton 35 centiméteres a hó vastagsága. A Veszprém megyei Zircen 26, a Heves megyei Mátraszentimrén 24 centiméteres hóréteget mértek. A meteorológiai szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a havazás egyre inkább az ország északi, északkeleti részére helyeződik át. Éjfélig összesen maximum 5-7 centiméter friss hó hullhat.

Az Észak-magyarországi megyékben és a Tisztántúl északi területein télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának legfrissebb, 12.30 órai összesítése alapján az elmúlt órákban intenzíven havazott az ország több területén is. A közlekedők főként Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest megye keleti és Jász-Nagykun-Szolnok megye északi területein számíthatnak egyelőre téliesebb útviszonyokra, főként a mellékúthálózaton. A társaság összesen 240 géppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

Jelenleg is több helyen havazik vagy szállingózik a hó a Tiszántúl több megyéjében, illetve az Észak-magyarországi területeken. A főutak jelenleg havasak Salgótarján térségében, hókásásak Eger környékén, latyakosak Gyöngyös, Heves, Nyékládháza, Jászberény, Tiszafüred és Kisújszállás tájékán. Az ország többi részén vizes, nedves a főúthálózat. A mellékutakon téliesebbek az útviszonyok nyugaton a Dunántúl északi részén, valamint Paks közelében, keleten az Alföld középső területein, az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon.

A mellékutak burkolata ezeken a területeken többnyire havas, latyakos, hókásás, Fertőszentmiklós körzetében jeges, Nyíregyháza környékén jégbordás. Az ország többi részén vizesek, nedvesek az alsóbbrendű utak. Nagyobb fennakadásról, rendkívüli helyzetről vagy járhatatlan útról nem érkezett bejelentés a közútkezelőhöz - tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!