Hírek

2013.01.29. 12:11

Szarka Zsolt a Magyar Posta új vezérigazgatója

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói posztját Szarka Zsolt veszi át, az igazgatóság elnöke pedig Polacsek Csaba, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. társasági portfoliókért felelős főigazgatója lesz - közölte az MNV igazgatóságának döntését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kedden az MTI-vel.

MTI

    A közlemény emlékeztet arra, hogy a posta korábbi vezérigazgatója, Geszti László és igazgatóságának elnöke, Horváth Gergely Domonkos az idén januárban távozott a vállalat menedzsmentjéből.

- Fő célomnak a Magyar Posta működési hatékonyságának a gazdasági környezet kihívásaihoz igazítását, további javítását tartom, különös tekintettel a piacnyitás következményeire és az újabb üzleti szegmensekben is fokozódó versenyhelyzetre - idézi a közlemény az új vezérigazgatót, aki korábban több jelentős hazai pénzintézet (egyebek mellett a CIB, az FHB és az OTP) felsővezetője és tanácsadója volt.

Szarka Zsolt közlése szerint az ország egyik legnagyobb munkaadójának technológiai felkészültségét és szervezetét a kor követelményeinek megfelelően fejlesztik és alakítják át. Így lehet képes a társaság folyamatosan javuló színvonalú, ügyfélbarát szolgáltatást nyújtani üzleti és lakossági partnerei számára is.

- E törekvések alkalmassá tehetik a Magyar Postát arra, hogy a következő évek kihívásait leküzdve jelentős és üzletileg sikeres vállalkozás, megbízható és innovatív piaci szereplő legyen - tette hozzá a posta új vezetője.

A közlemény szerint a vezérigazgatói feladatokat az elmúlt hetekben megbízottként ellátó Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettesi poszton, az igazgatóság tagjaként dolgozik tovább a cégvezetésben. A vezérigazgató munkáját újonnan megválasztott igazgatósági tagok is segítik. A testület tagja lett a bankszektorból érkező Szauer Tamás, Bulyáki Iván, a Ringier kiadó terjesztési igazgatója (korábban a posta hírlap üzletágának vezetője) és Lontai Dániel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri kabinetjének delegáltja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!