Hírek

2013.04.03. 18:49

Áradások: veszély volt, de megúsztuk

Sehol nem volt szükség nagyobb beavatkozásra az ár- és belvízi helyzet miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán.

MTI

Az időjárási viszonyok miatt tizenegy megyében - Fejér, Veszprém, Vas, Zala, Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Csongrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében - van szükség védekezésre, de a hivatásos tűzoltók beavatkozására nincs mindenhol szükség - áll a közleményben. Szerdán több folyó apadni kezdett, de néhol folytatódott az áradás, emiatt több helyen újabb homokzsákok pakolásával védekeztek. Emellett a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit számos alkalommal vízszivattyúzáshoz, veszélyesen megdőlt fák eltávolításához, valamint a viharos szél által megrongálódott épületekhez riasztották.


   
Az OKF azt írta: szerdán két családnak, hat embernek kellett önkormányzati lakásban elhelyezést biztosítani, valamint a mentesítési munkálatok miatt egy útszakaszt is lezártak. Az országban már sehol nincs érvényben meteorológiai riasztás, "valószínűleg az északkeleti országrészben élők is nyugodtabb időjárásra készülhetnek". Hozzátették viszont, hogy a Nyugat-Dunántúl négy megyéjében a talaj menti fagy miatt továbbra is érvényben van az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!