Hírek

2013.04.30. 10:31

Nem tudni, volt-e fegyvertartási engedélye a lövöldözőnek

Még nem lehet tudni, hogy a gyilkosságokat, majd öngyilkosságot elkövető 74 éves üllői férfi rendelkezett-e fegyvertartási engedéllyel - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője kedd reggel az MTI-vel.

MTI

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint szakértő vizsgálja a három halálos áldozatot követelő hétfői üllői lövöldözés helyszínén megtalált maroklőfegyvert, mellyel az elkövető többször is lőtt.
A PMRFK szóvivője a családi tragédia egyetlen túlélőjéről - az elhunyt élettárs szintén meglőtt édesanyjáról - csak annyit mondott, hogy az idős nő állapotát hétfő este a kórházba szállítást követően stabilizálták, de még nem tudták kihallgatni.

A hvg.hu információja szerint a sérültet először a baleseti intézetbe vitték, de továbbszállították, mivel az ottani intenzív osztályon nem volt hely.
Sajtóinformációk szerint az asszonyt jelenleg a Honvédkórházban ápolják, lélegeztető gépen van, de hamarosan megpróbálják felébreszteni.
Beluzsárné Belicza Andrea az M1 Ma reggel című adásában cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a családtagokon kívül másra - egy, a közelben élő fiatalemberre - is ráfogta volna a fegyvert S. Ferenc.

A családi tragédia feltehető indítékáról a szóvivő egyelőre nem közölt részleteket, csupán annyit mondott, hogy a nyomozók vizsgálják a lövöldözés körülményeit. Az MTI úgy tudja, hogy a szomszédok többször is szem- és fültanúi voltak a házból kiszűrődő hangos veszekedéseknek.
Fehér Imre (Fidesz-KDNP), a több mint 11 ezer lakosú Üllő alpolgármestere az MTI érdeklődésére hétfő este azt mondta: az önkormányzathoz nem jutottak el olyan hírek, melyek szerint a több mint tíz éve az Akácfa utcában lakó család tagjai között ekkora ellentétek feszültek volna. Tájékoztatása szerint a történtek miatt a városban általános a döbbenet.

Hétfőn késő délután az Akácfa utca egyik családi házának udvarán a 74 éves S. Ferenc többször meglőtte élettársát, a nő fiát és édesanyját, majd öngyilkos lett. A 64 éves élettárs, 41 éves fia, illetve a fegyverét végül maga ellen fordító idős férfi a helyszínen meghalt, az elhunyt élettárs édesanyját súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!