Hírek

2013.12.09. 11:26

Gyorsabb és korszerűbb konyha az iskolákban

Több pesterzsébeti iskola főzőkonyháját modernizálta az országszerte több mint 300 konyhát működtető PENSIO Kft.

BAMA

Hatvanmillió forintból újult meg a pesterzsébeti Ady Endre Általános Iskola főzőkonyhája, amelyet a beruházó PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. és az önkormányzat pénteken adott át. A konyhán háromezer gyermek ellátását biztosítják nap mint nap. A XX. kerületben további 3 általános iskola konyháját modernizálták,  a négy konyhafejlesztés értéke meghaladta a 165 millió forintot. A felújításnak köszönhetően a konyhák megfelelnek a jogszabályi és engedélyeztetési előírásoknak, továbbá a HACCP- és négy különböző ISO-szabványnak.

Az ünnepélyes átadáson Pesterzsébet polgármestere, Szabados Ákos lapunknak elmondta: a közművezetékektől a csatornákon át a burkolatig mindent kicseréltek és modernizáltak. A költségeket teljes egészében a közétkeztetési vállalkozás előfinanszírozta, a megállapodás értelmében a felújított konyhák és a berendezések az önkormányzat tulajdonába kerültek. Hozzátette, nagyon elégedett a minőségi javulással, amelyet nem csak a kisiskolások, de az idősebb generáció is értékel, hiszen az iskolák mellett 81 nyugdíjasklub számára is ők főznek. Földesi Gyula, Pesterzsébet fideszes országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy a felújított konyhák a kerület tulajdonába kerültek, hiszen így a beruházásokkal az önkormányzat vagyona gyarapodott.

A PENSIO Kft. országszerte több mint 300 konyhát működtet, naponta 100 ezer adag ételt állít elő,  bölcsődék, óvodák, általános iskolák, idős otthonok és szociális intézmények számára.

Süllős Gyuláné, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.  ügyvezetője  hangsúlyozta, hogy társaságuk két évtizede foglalkozik közétkeztetéssel, a jogszabályi előírásoknak maximálisan megfelelő konyhák átadása fontos momentum az életükben. Hozzátette, a változások után frissen és helyben sült ételeket is tudnak a gyerekeknek adni, így a nagy kedvencek, mint például a rakott burgonya vagy a sült húsok, fele annyi idő alatt elkészülnek. Az ügyvezető kiemelte: a legfontosabb, hogy kerületi munkavállalók főznek  a pesterzsébeti gyerekeknek. A fejlesztés után 16 embert vettek fel az Ady Endre Általános Iskolába és további 15 embert a felújításra váró intézményekbe. A cég országszerte több mint 300 intézményt lát el, ezer embernek ad munkát, és naponta több mint 80 ezer fő részére biztosít meleg ételt. A cégcsoport a rendelkezésre álló feltételek mellett minden szolgáltatási területen képes és kész biztosítani a legkülönfélébb diétás menüket is, például liszt vagy tejérzékenység esetén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!