Hírek

2013.12.19. 09:54

Idén is több ezer gyermek rajzol karácsonyi ajándékot az SOS Gyermekfalvak lakóinak a Dr. Oetkerrel

2011 és 2012 után ebben a tanévben is meghirdette a „Támogatjuk a családot” rajzpályázatot a Dr. Oetker. A pályázatban résztvevő gyermekek ezrei gondolkodnak el a családról a magyarországi óvodák és általános iskolák pedagógusai vezetésével Advent idején.

BAMA

Az idei évben változott a pályázat elbírálása annak érdekében, hogy a kisebb (40-100 fős) intézmények közösségei is egyenlőbb eséllyel indulhassanak az 1 milliós fődíjért.

A Dr. Oetker értékrendjében a család kiemelt szerepet kap. Ez nemcsak a családi otthon melegét édesítő termékeiben jut kifejezésre, hanem áthatja a cég működésének mindennapjait éppúgy, mint azokat a tevékenységeit, amelyekkel a minket körülvevő világ jelenségeire figyel oda. A Dr. Oetker felelősséget érez, hogy a családok létét és fennmaradását támogassa, ezért indította útjára a "Támogatjuk a családot" programot, mellyel évek óta segíti az SOS Gyermekfalvak lakóit, és melybe meghívja a magyarországi óvodák és általános iskolák tágabb közösségeit is.

Az elmúlt két évben négy-négy hét alatt összegyűlt több mint 9 millió, majd több mint 16 millió online szavazat, az óvodák és iskolák tágabb közösségeinek összefogását bizonyította egymásokért, másokért. Szavazott gyermek-szülő-pedagógus, unokatestvér, szülő, nagymama, nagypapa, sőt kollégák, ismerősök, önkormányzatok.

A család értékeiről tartott foglalkozások után készített alkotásokat az intézmények Karácsonyig tölthetik fel a www.tamogatjukacsaladot.hu oldalról elérhető online pályázati rendszerben.

A tét nagy, nemcsak a bruttó 2 millió forint összdíj (fődíj: 1 millió forint, további díjak 4 x 250.000 forint), hanem az is, hogy gyermekeink miként sajátítják el a család értékeit és ismerik meg az összefogásban rejlő erőt.

A "Támogatjuk a Családot" Program a Dr. Oetker társadalmi célú programja, mellyel célja, hogy mozgósítsa a közösségeket a család, mint egység, jelentőségére, a családban rejlő értékekre és mindazokra, akik számára a család egy kicsit mást jelent.

A Program arra ösztönöz, hogy támogassuk együtt a családokat, hiszen mindannyiunk ügye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!