Hírek

2013.12.04. 12:46

Vádat emeltek Stohl és Damu ügyvédje ellen

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás és más bűncselekmények miatt emelt vádat Ruttner György budapesti ügyvéd ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

index.hu

Az ügyészség közleménye szerint Ruttner György ügyvédként több évvel a vádbeli cselekmény előtt került munkakapcsolatba a két sértettel - írja az index.hu. 2012 tavaszán felajánlotta nekik, hogy alacsony áron ingatlanhoz juttatja őket, ehhez azonban fizetőképességük alátámasztására letétbe kell helyezniük egy nagyobb összeget.

A sértettek ezután több részletben összesen 30-30 millió forintot helyeztek letétbe Ruttner Györgynél. Az adásvételi szerződéseket végül nem kötötték meg. Ennek ellenére az ügyvéd a pénzt nem fizette vissza.

A korábban Stohl Andrást és Damu Rolandot is védő ügyvéd korábban azt mondta: szorult helyzetében több régi ügyfelétől uzsorakölcsönöket vett fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!