Hírek

2015.05.08. 09:01

Pizzával és cirkusszal indult a német vizsga

Egyebek mellett egy német reggae énekesről, a margherita pizzáról, valamint gyerekcirkuszról szóló szöveget kaptak a diákok a pénteki németérettségi első feladataként - tudta meg az eduline.hu.

BAMA

Tilmann Ottóról, azaz Gentlemanról, a margherita pizza történetéről, egy berlini gyerekekből és fiatalokból álló cirkuszról, a Juxircusról szóló szöveget, valamint egy osztrák fiatallal készült interjút kaptak az idei középszintű németérettségin a diákok - értesült az eduline.

A portál folyamatosan frissülő tudósítását ide kattintva lehet követni.

A pénteki német nyelv írásbeli érettségije mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. A középszintű írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész az "Olvasott szöveg értése"  60 perc időtartamú, a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 percet kapnak a diákok.

Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, majd végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora. Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!