Hírek

2017.04.25. 09:30

Az idén biztos prémiumra számíthatnak a nyugdíjasok

Címkék#Hírkereső

Hosszú évek után először kaphatnak prémiumfizetést a nyugdíjasok. Ez azért vált lehetővé, mert idén a gazdasági növekedés várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, ami az egyik törvényi feltétele a nyugdíjprémiumnak.

MW Központi Szerkesztőség

2017-ben 4,1 százalékos, jövőre pedig 4,3 százalékos GDP-növekedéssel számolunk – közölte a lappal a gazdasági tárca, amely szerint így idén és jövőre is számíthatnak pluszpénzre a nyugdíjasok. Annál is inkább, mert a másik feltétel, a költség­vetési hiánycél is teljesülni fog.

A költségvetés biztosítja az intézkedésekhez szükséges forrásokat – ígérte a szaktárca.

A Blikk számításai szerint idén novemberben 12 ezer, jövőre 16 ezer forint prémium jár az átlagnyugdíjasoknak, ha beválnak az előrejelzések. Ezt az összeget még az egyébként 80 ezer forintot kapó nyugdíjasok is megkapják; aki ennél kevesebbet kap, annak valamivel kevesebb jár majd.


Novemberben várhatóan nemcsak prémiumot visz a postás a nyugdíjasoknak, hanem a nagyobb infláció miatt egy összegben megkapják az elmaradt nyugdíjemelés különbözetét is.

Ez egy átlagnyugdíjasnál a lap számításai szerint 25 ezer forint körüli összeg lehet, vagyis a prémiummal együtt 37 ezer forint pluszpénzhez juthatnak hozzá fél év múlva. A havi 200 ezer forintos nyugdíjra már 41 ezer forint lehet a kiegészítés, a prémiummal kiegészítve már 53 ezer forint jár a novemberi nyugdíj mellé

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!