Hírek

2017.04.19. 07:51

CEU-ügy: a kabinet kész bármilyen egyeztetésre

A magyar kormány továbbra is nyitott a tárgyalásra az Egyesült Államok szövetségi kormányával és készen áll bármilyen egyeztetésre a Közép-Európai Egyetemmel (CEU) – közölte tegnap Szijjártó Péter.

MW

A külügyminiszter hozzátette: a múlt héten Magyarországon járt az amerikai külügyi tárca egyik helyettes államtitkára, aki közölte: az Egyesült Államok nem kíván beavatkozni a CEU jövőjét illető tárgyalásokba. Ezt egyelőre magasabb szintről még nem erősítette meg senki.


Szijjártó hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy mindenki egyenlő versenyfeltételekkel és jogi feltételekkel tehesse a dolgát a felsőoktatásban, a nemzeti jogszabályok tiszteletben tartásával. A  kijelölt helyettes államtitkárnak, Altusz Kristófnak az a dolga, hogy lefolytassa az ehhez szükséges tárgyalásokat. A tárcavezető szerint nem csak a CEU-val kell foglalkozni ebben az ügyben, több mint 20 külföldi egyetem van Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!