Hírek

2017.04.06. 07:51

Nem fognak engedni a Helsinki Bizottságnak

Címkék#Hírkereső

A Fidesz-frakció elfogadhatatlannak tartja, hogy „a Soros által támogatott szervezetek fenyegetik Magyarországot” – mondta tegnap Halász János, a képviselőcsoport szóvivője.

MW Központi Szerkesztőség

A politikus arra rea­gált, hogy a George Soros által finanszírozott Magyar Helsinki Bizottság közzétett az Indexen egy írást „Ha nem megy szép szóval, perelünk” címmel. Ebben az általuk képviselt két bangladesi migráns ügyében Magyarországot elmarasztaló strasbourgi bírósági ítéletre reflektálnak, s arra, hogy a Fidesz követelte a kormánytól: ne fizesse ki a megítélt pénzt a Helsinki Bizottságnak. Szerintük viszont az államnak törvényi kötelezettsége a megítélt ügyvédi munkadíj kifizetése.

Halász János felháborítónak és fenyegetőnek nevezte a nyilatkozatot, kijelentve: a magyar törvények egyértelműek, egyetlen illegális bevándorló sem lépheti át a határt. A Magyar Helsinki Bizottság csak ebben az egy perben 2,7 millió forintot keresne, ha kifizetnénk a „büntetést” – tette hozzá. Ha minden migráns miatt beperlik Magyarországot, akkor 15 ezer migránssal számolva „a Soros-szervezetek több mint 40-50 milliárdot kaszálhatnak a migránsbizniszben”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!