hőség is lehet

2017.08.20. 22:34

Még mindig nincs vége a nyárnak

Bizony, a jövendölések ideje lejárt, hiába is jósolták sokan, hogy ezen a héten jön az ősz, nem igaz.

Míg korábban azt hihettük a jelentések alapján, hogy vége a napozóidőnek, most fellélegezhetünk, lehet még élvezni a simogató napsugarakat, sőt pancsolni, úszni is kimondottan alkalmas idő jön.

Éjszaka a Dunántúlon többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, keleten is fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, hajnalra pedig mindenütt megszűnik a csapadék. Hétfőn a gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre már kisüt a nap, az Északi-középhegység térségében és a középső országrészben csak helyenként lehet zápor.

Az északi, északnyugati szél napközben többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 21 és 26 fok között alakul; így bátran mondhatjuk, hogy a hidegfront új frontokon támad.

Vizeink hőmérséklete

Balaton 26,9; a Fertő 24; a Szelidi-tó 24,5; a Lupa-tavak 24,8; a Velencei-tó 26; a Tisza-tó 25,8 fokos.

Duna hőmérséklete Komáromnál 20,5; Esztergomnál 21; Budapestnél 21,7; Dunaújvárosnál 21,8; Bajánál és Mohácsnál 22,5 fok.

Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 23,3; Tokaj 25, Szolnok 21, Szeged 26 fok.

Az Adrián is visszatér a nyár, több mint 30 fok lesz, eső már nem várható, a tenger vize pedig 25-26 fokos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!