bikini helyett gumicsizma

2017.09.02. 18:45

Riasztást adtak ki: jégeső is lehet vasárnap

Úgy tűnik, tényleg véget ér ez a hosszú, forró nyár. Legalábbis egy időre, hiszen a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között valószínű. Országszerte heves esőzésekre kell számítani.

A hazánkat elérő frontzóna csak lassan mozog kelet felé. Hatására vasárnap estig szinte országszerte jelentős mennyiségű eső valószínű, sőt az ország középső részén akár 50 mm-nél is több eshet, ami azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt a havi átlagot meghaladó mennyiség zúdulhat le.

Késő estére a Tiszántúlon is megnövekszik a felhőzet. Délnyugat, dél felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Éjszaka a csapadékzóna északkelet felé mozog, és sokfelé jelentős mennyiségű esőt okoz, majd vasárnap délelőtt elhagyja az északkeleti megyéket is.

Vasárnap erősen felhős vagy borult marad az ég, rövid időre inkább csak a Tiszántúlon süthet ki a nap, és több helyen számíthatunk esőre, záporesőre. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között valószínű.

Az Adrián marad a jó idő, éjszaka 16 fokig hűl a levegő, nappal több mint 30 fok is lehet. A tenger vize a horvát partoknál 26-28 fokos.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, a Velencei-tó vize átlagosan 24 fokos, a Fertő 20, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak 23, a Tisza-tó pedig 23, 5 fokos.

A Duna vize 19 és 21 fok között változik, északon az alsó, délen a felső értékekkel, a Tiszáé pedig 21 és 24 fok között alakul, Szolnoknál a legalacsonyabb és Szegednél a legmagasabb hőmérséklettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!