Hunyadfalva

2017.07.31. 15:28

Ötszáz húshibrid csirke lakatja jól a helyieket Hunyadfalván

Egy hónap múlva tervezik levágni azokat a csirkéket, melyeket a kistérségi Start-munkaprogramban foglalkoztatott munkások gondoznak.

Vékonyné Házi Eszter polgármester a szárnyasokkal

Fotó: Mészáros János

Erről számolt be Vékonyné Házi Eszter, a megye legkisebb településének polgármestere. Az ötszáz darab fehér tollú húshibrid csirke az önkormányzati épületegyüttes udvarával szomszédos területen nevelkedik. Fejlődnek is szépen, hiszen a „hivatalos” etetés mellett még az arra járó hivatali dolgozók is rendszeresen szoktak nekik dobni egy kis csipegetni való zöldet.

Vékonyné Házi Eszter polgármester a szárnyasokkal
Fotós: Mészáros János

A szárnyasokat vágás után a helyi lakosok vásárolhatják meg jutányos – kilónkénti hatszázötven forintos – áron.

Az elmúlt évben is hasonló módon neveltek és értékesítettek helyben négyszáz baromfit, melyek mindegyikére gyorsan akadt vevő, sőt, még többre is lett volna igény, ezért vásároltak az idén nagyobb mennyiségű állatot.

A jó körülmények között nevelt falusi csirkére most is nagy igény mutatkozik, sokan már előzetesen le is foglalják a feldolgozás után megvásárolni kívánt darabszámot – árulta el Vékonyné Házi Eszter.

Kovács Berta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!