Sport

2008.08.30. 19:20

A Jászberény nyerte a megyei rangadót

Talán csak a legelvakultabb jászberényi drukkerek bíztak benne, kedvenceik magabiztos, 4-1-es győzelmet arattak a Szolnoki MÁV elleni NB II-es megyei focirangadón szombaton kora este. A kirobbanó formában játszó hevesi-Tóth Tamás egymaga háromszor vette be Rézsó Péter kapuját.

SZOLJON

Szombaton kora este megyei rangadót rendeztek a labdarúgó másodosztályú bajnokságban, Jászberényben. A hazai kék—fehérek a Szolnoki MÁV FC gárdáját fogadták.
Jászberényi SE—Szolnoki MÁV FC 4-1 (2-1)
Jászberény, 400 néző, vezette: Németh Á. (Butkai, Varga II. G.)
Jászberény: Szalma — Gulyás L., Majzik Viskovic, Murinai — Móczó, Lukácsi, Hevesi-Tóth Vaszicsku, 81.), Rebecsák — Németh Gy. (Peric, 77.), Bubori (Mohácsi, 57.). Edző: Földesi Károly.
Szolnok: Rézsó — Bálint, Antal, Balogh P., Szalai (Bozori, 51.) — Szabó T., Mile, Hegedűs, Kiss K. — Zana — Kotula. Edző: Vígh Tibor.
A vendég szolnokiak szakvezetője várhatta nyugodtabban a megyei rangadót, ugyanis csapata ezüstérmeshez méltó rajtot vett az új bajnokságban. Ezzel szemben a házigazdák három forduló után — annak ellenére, hogy kétszer is hazai környezetben léphettek pályára — még nyeretlenek voltak, így a nagyobb "lelki teher" mindenképpen Németh Gyuláék vállát nyomta. Bár pénteken délelőtt olyan hírek keltek szárnyra a jász fővárosban, hogy Kárpári és Vaszicsku teljesítményével is elégedetlen Földesi Károly, ezért szabadon távozhatnak, estére kiderült, egyelőre mindkét fiú marad a kék-fehéreknél.
2. perc: Murinai bal oldali felívelését elvétették a szolnoki védők, Németh Gyula lecsapott rá, 11 méterről megcélozta a rövid felső sarkot, lövése az oldalhálót érintve hagyta el a játékteret.
19. perc: Murinai jobb oldali szabadrúgására remekül mozdult a rövid sarokra Hevesi-Tóth Tamás és a kapujából rosszul kilépő Rézsót megelőzve a léc alá fejelt, 1-0.
21. perc. Még ki sem heverte a gól okozta sokkot a vendégcsapat, máris ismét a hálójába került a labda. Németh a jobb oldalon becsapta Szalait, beadása felpörgött egy védőn, Bubori fejesét még hihetetlen bravúrral hárította Rézsó, ám Hevesi-Tóth ismétlése már a bal sarokban kötött ki, 2-0.
37. perc: Bubori forgatta meg Szalait a jobb oldalon, beadását hevesi-Tóth úgy vette át, hogy egyből át is emelte balogh felett, ám mielőtt lőhetett volna, Rézsó merész lábra vetődéssel tisztázott előle.
41. perc: Zana 16 méteres lövése levágódott a Majzikról, Kotula ismételt, lövését a jobb kapufa hárította.
44. perc: Antal a hazai térfél jobb oldalán becsapta Buborit, ballal mesterien ívlet a hosszú oldalra, Szabó Tamás pedig 8 méterről a kapu közepébe fejelt, 2-1.
50. perc: Mile 25 méteres jobb lábas lövését Szalma szép mozdulattal a bal felső sarok elől tenyerelte szögletre.
66. perc: Rebecsák a bal oldali vonal mellől, 20 méterről úgy csavarta a szabadrúgást a hosszú sarokba, hogy labdája a kapufáról vágódott a hálóba, 3-1.
72. perc: Remek jászberényi kontra végén a mezőny legjobbja, Hevesi-Tóth Tamás egy csellel becsapta Bálintot a tizenhatos bal sarkán, majd egy gyönyörű mozdulattal a hosszú sarokba csavart, 4-1.
Az osztályban ritkán látható nagy iramú, jó színvonalú első félidőt láthatott a berényi közönség. A hazaiak óriási vehemenciával vetették magukat a küzdelembe, s ezzel mintha meglepték volna vendégeiket. Az első helyzetet még elhibázták Németh Gyuláék, ám a játékrész közepén két perc alatt kétszer is bevették Rézsó kapuját. Egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, a középpályán átrobogtak Hegedűséken a vendéglátók, elől pedig folyamatosan sikerült Baloghék mögé bejátszaniuk a labdákat Rebecsákéknak. Hogy nem dőlt el már az első félidőben a három pont sorsa, csak Némethéken múlott. Az utolsó percekre magára talált a Szolnok, Kotula kétszer is szépíthetett volna, ám végül a szünet előtt Szabó tamásnak sikerült visszahozni a vendégreményeket. Bár a szünet után negyedóráig úgy tűnt, hogy a vendégek képesek lehetnek az egyenlítésre, mezőnyfölényben játszottak, ám helyzetig nem igazán jutottak. Egy óra elteltével viszont ismét magához ragadta az irányítást a Jászberény, s két remek lövéssel végképp eldöntötte a mérkőzés sorsát.
A mérkőzés végeredménye csak azoknak meglepetés, akik nem látták az összecsapást, a hazai együttes ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyerte a megyei rangadót.
Földesi Károly: — Nagyon örülök idei első győzelmünknek, s különösen jól esik, hogy a fiúk maradéktalanul betartották a meccs előtt megbeszélteket.
Vígh Tibor: — Megérdemelten nyert a lelkesebben játszó Jászberény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!