Sport

2009.01.19. 11:36

A Tiszafüredi VSE ismét döntőt játszott Egerben

Tavaly a Tiszafüredi VSE együttese nyerte meg a hagyományos Imola-Hírlap Kupa teremlabdarúgó tornát Egerben. Idén ismét a döntőig menetltek a Tisza-taviak.

Gelei József

A szokásoknak megfelelően ismét nyolc csapat részvételével rendezték meg az egri Városi Sportcsarnokban azt a teremfoci tornát, melyre a Heves megyei gárdák mellett egy-egy Borsod, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyei alakulat nyert meghívást. Ez utóbbi indulása tulajdonképpen kötelező is volt, hiszen a Tiszafüredi VSE legénysége 2008-ban megnyerte az Imola-Hírlap Kupát, s mint címvédőnek illett kockára tenni koronáját. Vígh Ferenc edző csapatában helyet kapott a télen igazolt Berecz Zsolt, a jászberényi Németh Gyula, valamint a Nyíregyháza játékosa, Lippai Ákos is. Persze a riválisokat sem kellett félteni, hiszen a hevesieknél a kimondott teremspecialista Fekete Viktor és Besenyei Ferenc vitte a prímet, a gyöngyösiek és mezőkövesdiek pedig az NB III-as csapatukkal érkeztek.

Németh Gyulát szeretnék a Tisza-taviak

Bár ezúttal több kölcsönjátékos is pályára lépett a Tiszafüredi VSE színeiben, azért a klubvezetők javában dolgoznak az NB III-as alakulat megerősítésén. Berezc Zsolt (Püspökladány) és Balla Richárd (Szolnoki MÁV FC) érkezése már biztos, ellen Németh Gyula (Jászberény), Ondó János (Bőcs) és Nagy István (Hajdúszoboszló) ügyében még zajlanak a tárgyalások az egyesületek között.

Két négyes csoportba sorolták a csapatokat a szervezők, s a körmérkőzéseket követően a két-két legjobb jutott az elődöntőbe. A kézilabda méretű, ám palánkkal körbevett pályán rendkívül gyors volt a játék, ráadásul az 5x2 méteres kapuk miatt sűrűn potyogtak a gólok is. Tetszettek is meccsek a lelátót teljesen megtöltő közönségnek, nem ritkán nyíltszíni tapssal jutalmaztak a nézők egy-egy bravúros védést, parádés technikai megoldást.

- Mondhatnám hagyományainkhoz híven kezdtük ezúttal is a kupasorozatot is, hiszen szinte már nem is emlékszem olyan esetre, hogy ne vereséggel rajtoltunk volna egy tornát - felelte érdeklődésünkre a fürediek csapatvezetője, Ábrahám Tamás. - Mivel a gyöngyösiek elleni bemutatkozásunkat elbuktuk, kötelező volt nyerni a házigazda Imola Bau, illetve a Heves ellen.

Nos a címvédő össze is kapta magát - különösen a gárda új szerzeménye, Berecz Zsolt volt elemében - és soronkövetkező két összecsapásán be is gyűjtötte a pontokat. A másik ágon az Egri FC ugyan leikszelt a második Nagyrédével, viszont a Besenyőtelket és a Mezőkövesdet szinte lefocizta a pályáról, így kétség sem férhetett továbbjutásához.

Az elődöntőben aztán alaposan meggyűlt a baja a füredieknek a vendéglátókkal, a rendes játékidőben nem is bírtak velük. A 6-6-os végeredmény után jöhettek a büntetők. Sokáig ebben is egál volt az állás, mígnem a hetedik sorozatban Ulvicki Attila hárította a lövést, Vgh Ferenc viszont értékesítette, így 2008 után ismét a döntőbe verekedte magát az Ábrahám-legénység. Mivel a másik ágon a hevesiek legyőzték a Nagyrédét, a fináléban újra egymásra talált a B csoportból együtt továbbjutó két gárda.

A Fekete Viktor, Besenyei Ferenc vezérelte együttes pedig élt a kínálkozó lehetőséggel és visszavágott a selejtezőkben elszenvedett vereségért. Hiába volt ugyan többször is szoros az állás - a második félidő közepén még csak 7-6-ot mutatott az eredményjelző -, a hajrában Bereczék nem bírtak a szenzációs formában védő Éles Viktorral, így idén a második helyen ért célba a Tisza-taviak hajója.

A torna végeredménye: 1. Heves, 2. Tiszafürdei VSE, 3. Egri FC, 4. Nagyréde. A torna legjobb kapusának Éles Viktort (Heves), mezőnyjátékosának Fekete Viktort (Heves) választották a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!