MEGÚJULÁS

2017.09.29. 14:44

Átadták a felújított Hold utcai óvodát Szolnokon (galéria)

„Nagy örömmel vettük birtokba, a gyerekek élvezik ezt a nagy teret” – mondja boldogan az óvoda vezetője Orbánné Szabó Judit, mialatt körbenézünk a teljesen felújított épületben.

A tágas, világos folyosót egymással harmonizáló krémszínek teszik harmonikussá, a falakat szépen kidolgozott, festett agyagfigurák díszítik.

– Nagyon korszerű lett az óvoda, teljesen akadálymentes. Minden energiatakarékos az épületben a világítástól a csapokon át, ami azért is fontos, mert mi egy környezettudatos óvoda vagyunk, emellett mozgásos intézmény is, ezért nagyon vártuk az új tornatermet, és a fejlesztőszobát is.

– A csoportszobák hetvenöt négyzetméteresek, tehát a huszonöt fős csoportoknak megfelelő méretűek. Szociális és kiszolgálóhelységekkel is bővült az épület, az udvaron egy fedett közösségi tér, megújult KRESZ – pálya, és új eszközök várják a kicsiket- sorolja a változásokat az óvodavezető.

A felújítására azért volt szükség, mert az ötven éve társadalmi munkában készült óvoda alapja statikailag nem volt megfelelő, emiatt már a tető is is megcsúszott, és az épület szinte életveszélyessé vált.

– A szakmai munka kialakítása és folytatása mindenképpen korszerű környezetet kíván, itt is, és a többi óvodában is – mondta Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője.

– Bízunk benne, hogy a többi tagintézmény is sorra kerül. A tizenkilencből eddig ez a harmadik olyan óvodaépület, amely jelentősebben megújult. Az első volt a Munkácsy Úti Tagintézmény, a második a Pitypang Óvoda, ezeken inkább bővítési, és műszaki felújítást végeztek.

– Ez, a Hold úti az első olyan, amely teljes mértékben igazodik az óvodai nevelés új követelményeihez, most pedig a Szapáry Úti Óvoda következik, mert nem mindegy hogy milyen a gyermekek élettere, a városunk jövője ugyanis itt van az óvodákban – tette hozzá.

– Szép nap ez a mai – mondta az ünnepélyes átadón Szalay Ferenc – a Szapáry Úti Óvodából jöttünk, ahol új eszközöket kaptunk ajándékba. Egy nagyon komoly, tízmilliárdos fejlesztési program zajlik a városban, melynek célpontjai az oktatási, nevelési és egészségügyi intézmények, hogy ha a gyerekek innen kikerülnek, szintén a megfelelő minőségben folytathatják a tanulmányaikat.

A Hold Úti Óvodába jelenleg száz gyermek jár, közülük egy, speciális nevelési igényű.

M.R.E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!