LABDARÚGÁS

2017.07.13. 14:49

Biztosan lesz megyei rangadó az NB III.-ban

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága elkészítette az NB III. 2017–18-as szezonjának csoportbeosztását.

Pabar Gyula

Thomas Prasler (balra) is eligazolt Berényből.

Fotó: Gémesi Balázs

Tavalyhoz ­képest változás, hogy az ősztől nem tizennyolc, hanem csupán tizenhat együttes szerepel majd egy-egy csoportban. A bajnokság augusztus 12-én rajtol és 2018. június 3-ig tart. A győztesek feljutnak a másodosztályba, a 14–16., valamint a legrosszabb 13. helyezett (összesen tíz csapat) visszacsúszik a megyei, illetve a budapesti első osztályba.

Keleti csoport: Balassagyarmat, Cigánd, Debrecen II, Diósgyőr II, ESMTK, Füzesgyarmat, Gyöngyös, Jászberény, Monor, MTK II, Nyírbátor, Putnok, Salgótarján, Tállya, Tiszafüred, Tiszaújváros.

Közép csoport: Dunaújváros, Dabas, Kozármisleny, Hódmezővásárhely, Honvéd­ II, Iváncsa, Makó, Mórahalom, Paks II, Pécs, Rákos­mente, Szekszárd, Szentlőrinc, SZEOL, Tiszakécske, Vecsés.

Nyugati csoport: III. kerületi TVE, Ajka, BKV Előre, ­Csepel, Csorna, Dunaharaszti,­ Érd, Gyirmót II, Kaposvár, ­Pápa, Pénzügyőr, Puskás Akadémia II, Sashalom, Tarr Andráshida, Veszprém, Videoton II.

 

Thomas Prasler (balra) is eligazolt Berényből.
Fotós: Gémesi Balázs

 

Eközben Jászberényben és Tiszafüreden is gőzerővel készülnek a bajnoki nyitányra. A Tisza-taviak két edzőmérkőzést már le is tudtak. Előbb az NB III.-as Pénzügyőrt győzték le 1–0-ra, majd az NB II.-es Szolnoki MÁV-tól szenvedtek teljesen vállalható, 2–1-es vereséget. Csillag Lászlóék legközelebb szombaton 9.30-tól, hazai közönség előtt a Törökszentmiklóssal játszanak.

Berényben az elmúlt napok a játékosmozgásokról szóltak. Nyárasdi Zsombor és Herczeg László után újabb ­három játékos – Szöllősi ­Ferenc ­(Cigánd), Thomas Prasler (Hódmezővásárhely) Birtalan János – ­jelentette be, hogy az ősztől máshol kívánja folytatni pálya­futását. Így a vezetőség sem tétlenkedett, és a helyükre leigazolta a berényi nevelésű Fejes Jánost és a szolnoki Háda Zoltánt. Akik vélhetően már a szombati, Gyöngyös elleni edzőmeccsen is pályára léphetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!