Mezőtúr

2017.12.14. 17:00

Egy idős embert fosztottak ki Mezőtúron

A mezőtúri rendőrök pár órán belül elfogták a kifosztás gyanúsítottjait.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást N. György mezőtúri lakos és fiatalkorú társa ellen.

Az idős sértett december 13-án hajnalban vette észre, hogy eltűnt a konyhaasztalon tartott vérnyomásmérő készüléke. A kiérkező rendőröknek elmondta, hogy előző nap dél körül – miközben a televíziót nézte – hallotta a bejárati ajtót csukódni, de akkor nem tapasztalt semmi gyanúsat, mert nem nézte meg a konyhában hagyott masinát.

A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. Kiderült, hogy korábban járt két ismeretlen az idős férfi házánál, akik becsengettek hozzá.

A begyűjtött jó személyleírásnak és a rendőrök személyismeretének köszönhetően a nyomozók pár órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat.

A mezőtúri lakosokat lakcímükről állították elő a helyi rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy az 52 éves férfi és 17 éves társa a családi ház kertkapuját a benne hagyott kulccsal nyitotta ki.

Forrás: police.hu

Besurrantak a ház – csukott, de nem zárt – ajtaján keresztül az épületbe és elvitték az asztalon elhelyezett digitális készüléket.

A rendőrök a vérnyomásmérőt a gyanúsítottaknál megtalálták, lefoglalták és vissza is adták jogos tulajdonosának – közölte honlapunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!