FELLEGEKBEN

2017.09.17. 16:26

Európa-bajnok lett célba ugrásban a szolnoki Asztalos István

A montenegrói Podgoricában rendezett ejtőernyős Eb-n a szolnoki Asztalos István célba ugrásban Európa-bajnok lett. A magyar csapat eközben a negyedik helyen végzett.

Az Európa-bajnokságon a szolnoki Asztalos István a célba ugrás egyéni versenyében mindössze 3 centiméteres eltéréssel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Forrás: honvedelem.hu

Az ejtőernyős kontinensbajnokságon 22 ország 150 ugrója vett részt. Az önkéntes műveleti tartalékos zászlós, Asztalos 2005-ben a duisburgi Világjátékokon is aranyérmet szerzett, s bár azóta többször gondolt a visszavonulásra, szerencsére tovább folytatta versenyzői pályafutását.

A szolnoki ejtőernyős sikerén kívül az Asztalos István, Bánszki Tamás százados, Gál Szabolcs őrmester, Hirschler Gábor zászlós és Varga Tamás zászlós összeállításban szereplő – ugyancsak szolnoki katonai ejtőernyősökre épülő – magyar katonai ejtőernyős válogatott csapat szintén sokáig versenyben volt a győzelemért, végül a 16-os mezőnyből a negyedik helyen zárt.

– Többször megfordult a fejemben, hogy abbahagyom az aktív sportot, de örülök, hogy még nem zártam le a versenyzői pályafutásomat – mondta Asztalos István az Európa-bajnokság befejeztével.

Az Európa-bajnokságon a szolnoki Asztalos István a célba ugrás egyéni versenyében mindössze 3 centiméteres eltéréssel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Forrás: honvedelem.hu

A versennyel párhuzamosan zajló 6. Ifjúsági Stílusugró, Célbaugró Európa-bajnokságon, a célba ugrás versenyszám egyéni mezőnyében a magyar csapat egyik fiatal versenyzője, Horváth Ferenc őrvezető – 16 centiméteres eltéréssel – a hatodik helyet szerezte meg.

Néhány nappal a podgoricai Eb után újabb sikert ért el a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottja a Célbaugró Világkupa 5. állomásán, az ausztriai Salzburgban, szeptember 9-én.

A Gőgös Péter főtörzsőrmester, Kollár Gábor százados, Bánszki Tamás százados, Hirschler Gábor zászlós, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós összeállítású magyar csapat a csapat-célbaugrás versenyszámban – az olaszok és a svájciak mögött – a harmadik helyet szerezte meg, 48 centiméteres eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!